dinsdag 9 februari 2016

Debajo el reloj...

En nu even kort over de voorbije week. Ondanks, of net dankzij, de hele moddermotor-heisa waren er  heel wat bezoekers op de Multi Yoga 2.0 editie van MMMP. Een massa kijkers voor de mooie blote beeldekens wellicht, en misschien hier en daar ook iemand die toch mijn herhaalde aanklacht tegen het aanhoudend  Hautekietisme wilde lezen. Ik volg het verder op en zie de teller dagelijks klimmen.

De belevenis die mij in de loop van  vorige week ten deel viel en dus de reden voor de blog-break was een terugkeer naar Salamanca. Met La Pola én 'ons klein' terug naar waar zij gedurende vier seizoenen veel mooie basketmomenten heeft beleefd en de bijhorende triomfen heeft gevierd. Herhaalde kennismaking met stad en omgeving, blij weerzien met kennissen en vrienden van toen. De vertrouwde restaurants opnieuw bezoeken en natuurlijk een wedstrijd van Avenida meepikken. Naast wandelen en eten heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt  om de kathedraal ook eens onder andere omstandigheden te fotograferen.
We waren er dan ook niet voor het mooie weer...
Wel wordt 'ons klein' nog bij regelmaat herkend op straat en in het hotel: "Ola Anke, qué tal éstas..?!"
De Spaanse supporters vergeten hun held(inn)en niet licht. Voor die van Avenida blijft Anke De Mondt een 'grote Madame'. En als U na jaren en op typisch Salamantese manier iemand wil treffen in de oude stad, dan spreekt U af op de Plaza Major, onder de klok van het stadhuis. Kortweg: "Debajo el reloj." Dat hebben we dan ook gedaan met Mari Cruz, Lourdes, Jésus en Manuel. Altijd prijs, en wie weet: "A la proxima..?!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten